Cart

single product

OLEJ RYCYNOWY

11,50 

Olej rycynowy to zdrowie w czystej, oleistej postaci. Jego wyjątkowe, kojące działanie stawia go bardzo wysoko pośród innych olei naturalnych, a wszystko za sprawą jego uniwersalności. Olej rycynowy może być stosowany do skóry problemowej takiej jak na przykład skóra trądzikowa lub ze skłonnościami do przebarwień. Doskonale sprawdzi się również walce z rozstępami.
Ma również zastosowanie podczas codziennej pielęgnacji, a wszystko za sprawą jego właściwości odmładzających. Pobudza działanie kolagenu oraz odbudowuje ubytki powstałe w skórze.

Na stanie

Opis

Olej rycynowy

To zdrowie w czystej, oleistej postaci. Jego wyjątkowe, kojące działanie stawia go bardzo wysoko pośród innych olei naturalnych, a wszystko za sprawą jego uniwersalności. Olej rycynowy może być stosowany do skóry problemowej takiej jak na przykład skóra trądzikowa lub ze skłonnościami do przebarwień. Doskonale sprawdzi się również walce z rozstępami.
Ma również zastosowanie podczas codziennej pielęgnacji, a wszystko za sprawą jego właściwości odmładzających. Pobudza działanie kolagenu oraz odbudowuje ubytki powstałe w skórze.

Pojemność: 50 ml

Zastosowanie:

Olej rycynowy na blizny

Olej rycynowy dzięki swoim właściwościom regenerującym wynikających z zawartych w nim kwasów tłuszczowych, wspomaga odbudowę naturalnego wyglądu skóry w miejscach nawet najstarszych uszkodzeń.

Olej rycynowy do włosów

Stosowanie oleju rycynowego na włosy pozwala zachowanie ich zdrowy wygląd. Dodatkowo, stanowi on doskonałą naturalną odżywkę. Hamuje ich wypadanie oraz pobudza cebulki włosowe.

Olej rycynowy na twarz

Szczególnie polecany do walki z podrażnieniami. Warto stosować go nawet po opalaniu, gdyż wykazuje działanie łagodzące oraz nawilża skórę.

Olej rycynowy do rzęs i brwi

Olej rycynowy można stosować jako naturalną, olejową odżywkę do rzęs i brwi. Stymuluje ich porost oraz nadaje gęstości.

Olej rycynowy do ciała

Olejek rycynowy ze względu na swoje właściwości antybakteryjne oraz nawilżające jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji. ciała. Zaleca się jego stosowanie przy oparzeniach słonecznych lub podarżeniniach. Jego regularne stosowanie pozwoli naszej skórze na zachowanie odpowiedniej, zdrowej kondycji, jednocześnie zapobiegając powstawaniu niedoskonałości.

Produkt przeznaczony do użytku zewnętrznego.

Składniki/Ingredients: Ricinus Communis Seed Oil