Cart

single product

OLEJ Z NASION CZARNEJ PORZECZKI NIERAFINOWANY 30 ML

OLEJ Z NASION CZARNEJ PORZECZKI NIERAFINOWANY 30 ML

29,99 

Olej z nasion czarnej porzeczki zimnotłoczony, nierafinowany 100%.

Surowiec kosmetyczny. Tylko do użytku zewnętrznego.

Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z białą pompką i bezbarwną nasadką.

Pojemność: 30 ml.

Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.

Naturalny olej z nasion czarnej porzeczki zimnotłoczony, nierafinowany 100%.

Na stanie

OLCZP ,

Opis

Indegredients/Składniki: Ribes Nigrum Seed Oil.

Surowiec kosmetyczny.

Naturalny olej z nasion czarnej porzeczki to niezwykle wartościowy olej. Zawiera bogactwo witaminy C oraz NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych). Ma silne właściwości ochronne, łagodzące, regenerujące i przeciwzapalne. Nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a szczególne do skóry suchej, wrażliwej, dojrzałej, naczynkowej oraz przy AZS i łuszczycy. Wspomaga cerę naczynkową wzmacniając ściany naczyń krwionośnych. Poprawia koloryt skóry. Działa przeciwstarzeniowo. Jest lekki, doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustej powłoki. Może być stosowany na dzień i na noc. Świetnie sprawdzi się w pielęgnacji suchych włosów oraz paznokci.

Olej z nasion czarnej porzeczki jest dość lekkim olejem, szybko się wchłania. Ma delikatnie porzeczkowy, przyjemny zapach.

ZASTOSOWANIE:

  • każdy rodzaj skóry, a szczególnie skóra sucha, wrażliwa, dojrzała, naczynkowa, z przebarwieniami, z problemami

  • szybko się wchłania

  • zamiast kremu do twarzy

  • dobrze odżywia i regeneruje skórę

  • działa ochronnie i łagodząco

  • wzmacnia ściany naczyń krwionośnych

  • poprawia koloryt skóry

  • działa przeciwstarzeniowo

  • do pielęgnacji skóry, włosów, dłoni i paznokci

SPOSÓB UŻYCIA:

  • niewielką ilość oleju nanieść na lekko wilgotną skórę, wmasować

  • stosować rano i wieczorem

  • nadaje się pod makijaż

  • można mieszać z innymi olejami lub używać pojedynczo

  • po zmieszaniu z kwasem hialuronowym otrzymamy nawilżające serum